Veznjak Slobode za SportSport.ba

Ordagić: Sa Slobodom želim izboriti Evropu

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Sloboda je jutarnjim treningom u Antaliji nastavila svoje pripreme za nastavak prvenstva.

Šef stručnog štaba Slobode, Vlado Jagodić, jutros nije štedio svoje igrače jer je na meniju bio žestok trening za fizičku spremu. Po završetku treninga za SportSport.ba govorio je ponajbolji igrač Slobode, Amer Ordagić koji je rekao da je najbitnije što je okosnica tima ostala na Tušnju za proljetni dio sezone.

"Došli smo ovdje na finalni dio priprema da se što bolje uigramo i spremimo za to prvo kolo koje nas očekuje. Stvarno su fantastični uslovi, totalno druga slika nego što imamo kod nas tako da imamo sve što nam je potrebno da se što bolje pripremimo za prvo kolo", rekao je Ordagić, te dodao:

"Baš tako, ipak, okosnica tima je ostala. Došlo je nekoliko mladih kvalitetnih igrača, dobro rade i dobri su momci, na njima je da nam pomognu da ispunimo naše ciljeve u što ne sumnjamo da će tako biti. Liga za prvaka nam je prvobitni cilj i za to se spremamo. Imamo ta četiri kola da odradimo što je bolje moguće kako bi osigurali Ligu šest. Neće biti lako, ali vjerujem u ekipu koju imamo i ako budemo dobro igrali da ćemo sigurno biti tu, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ordagić je ove zime bio na izlaznim vratima Slobode, a u jednom trenutku govorilo se da će sigurno nastaviti karijeru u Koreji. Ipak, do transfera na kraju nije došlo, a igrač Slobode otkrio je svoje planove za budućnost.

"Pa jeste, bila je neka opcija, ali ona je na kraju otpala. To je to, to je prošlost. Ostao sam tu, produžio sam ugovor za još pola godine. Želim sa Slobodom da izborim Evropu pa na ljeto ćemo vidjeti šta će biti, ali u glavnom tu sam i to je to", zaključio je Ordagić na kraju razgovora.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije