Orlovi postali kanarinci: Srbija ponižena u Ukrajini!
Težak debakl reprezentacije Srbije u Ukrajini (Foto: EPA)

Katastrofa izabranika Mladena Krstajića

Orlovi postali kanarinci: Srbija ponižena u Ukrajini!

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije doživjela je pravu katastrofu u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ukrajina je u Lvivu deklasirala 'Orlove' sa uvjerljivih 5:0 i tako je u potpunosti ponizila naše komšije u ovom meču.

U prvih 20-ak minuta utakmice oba tima su imala dobre šanse, a zatim je uslijedio raspad selekcije Srbije.

Viktor Tsygankov je u 26. minuti pogodio nakon sjajne akcije za 1:0, a zatim je isti igrač spektakularnim golom povisio prednost na 2:0.

Nakon drugog gola Srbija je izgubila kompas. Djelovali su gosti izgubljeno, ali su do kraja poluvrmene uspjeli zadržati rezultat od 2:0.

Međutim, u nastavku prava katastrofa. Otvorio ju je Yevhen Konyoplyanka sjajnim golom za 3:0 u 46. minuti, a ni nakon trećeg gola napadi nisu stali.

Takva igra dovela je do još dva gola u mreži Srbije. Roman Yaremchuk je u 59. minuti pogodio za 4:0, a Konoplyanka svojim drugim golom u 75. minuti pogađa za konačnih 5:0.

Selekcija koju sa klupe predvodi legendarni Andriy Shevchenko prva je na tabeli sa sedam bodova i na dobrom je putu da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:

Ukrajina - Srbija 5:0

Top Komentari

VelaHavle
Dok oni brinu o utakmicama Kosova, ovamo ih pumpa ko stigne
20 0
Dobar,Los,Zao
Mashala!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi