"Orlovi" vjeruju da će se Hodsgon moći vratiti na posao

Trener Palacea je najstariji u Premiershipu

"Orlovi" vjeruju da će se Hodsgon moći vratiti na posao

U Crystal Palaceu su uvjereni da će trener Roy Hodgson biti u mogućnosti ispunjavati sve svoje obaveze i normalno raditi sa ekipom kada se vrati na posao - u drugoj polovini maja.

Na Selhurst Parku je naime postojala zabrinutost da Hodgson, koji je najstariji trener u Premiershipu, neće biti u mogućnosti obnašati funkciju šefa stuke na pravi način zbog svojih godina.

Zabrinutost se javila nakon što je britanska vlada izdala niz direktirva kojima se, između ostalog, ograničava kontakt koji članovi najrizičnije grupe, oni stariji od 70 godina, mogu imati sa svima ostalim. Naravno pomenute direktive su donesene u cilju borbe sa panedmijom novog koronavirusa.

Roy Hodgson spada upravo u pomenutu grupu "klinički ranjivih" osoba s obzirom da su engleskom stručnjaku 72 godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ove sedmice je britanska vlada popustila restriktivne mjere i sada u Palaceu očekuju da će Hodgson bez problema moći nadgledati treninge ekipe, nakon što se londonski tim vrati u pogon 18. maja.

I "Orlovi" će prvo početi s individualnim treninzima, potom bi se trebalo preći na rad u manjim grupama, a ono što svi očekuju je mogući nastavak takmičenja u junu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi