Roberto Carlos ne zaboravlja tako lako: Taj čovjek mi je umalo uništio karijeru
Foto - EPA

Roya Hodgsona ne pamti po dobrom

Roberto Carlos ne zaboravlja tako lako: Taj čovjek mi je umalo uništio karijeru

M. Šljivak

Istinska legenda Real Madrida Roberto Carlos jedan je od najboljih lijevih bekova koji su se ikad pojavili.

Omaleni Brazilac je od 1996. do 2007. godine bio jedan od simbola kraljevskog kluba i s ovim klubom je osvojio apsolutno sve što je mogao.

Ipak, stvari po njega su mogle krenuti loše da je ostao u Interu u čije redove je došao 1995. godine. On i engleski trener Roy Hodgson, koji je predvodio Nerazzurre nisu se uklopili.

Carlos tvrdi da mu je engleski stručnjak umalo upropastio karijeru.

"Roy Hodgson me uništavao. Tjerao me je da igram u veznom redu, a tako nisam mogao ni sanjati o dresu Brazila na Copa Americi. Taj čovjek nije znao previše o fudbalu", rekao je Carlos koji je iz Intera potom otišao u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Razgovarao sam s Massimom Morattijem i zamolio sam ga da me pusti. Otišao sam u Madrid, počeo sam saradnju s Fabiom Capellom i taj čovjek je najvažniji trener u mojoj karijeri", istakao je čuveni Roberto Carlos.

Roy Hodgson je Inter vodio od 1995. do 1997. godine, a najveći uspjeh mu je finale Kupa UEFA.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi