U taboru kluba s Bilinog polja istakli su da će sutra nastupiti kombinovani tim, ali da im je cilj prolazak u dalju fazu takmičenja

Čelik dočekuje Krupu

Ornek: Biće promjena u ekipi, ali cilj je prolazak u dalju fazu takmičenja

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 1/16 finala Kupa BiH dočekati ekipu Krupe. Zeničani imaju ambicije proći u dalju fazu, a svakako da im u prilog ide što se igra jedna utakmica i to u Zenici.

Ipak gosti su kvalitetna ekipa, koja je na otvaranju prvenstva pobijedila Čelik. Šef struke Adnan Örnek, danas je na press konferenciji govorio o narednoj utakmici, igračkom kadru, te ambicijama u ovom takmičenju.

„Sutra nas očekuje težak meč, međutim igramo na domaćem terenu i to nam je olakšavajuća okolnost. U svakoj državi utakmice u Kupu su veoma teške i dešavaju se iznenađenja. Mi ne želimo da se sutra desi iznenađenje, iako će preko puta nas stajati ekipa koja ove sezone igra veoma dobro, međutim mi ćemo uraditi sve da sutra pobijedimo“, ističe Örnek.

Bez obzira na želju da sutra prođu u dalju fazu, biće nekoliko promjena u ekipi

„Sutra će biti nekoliko izmjena u ekipi, igrat će nekoliko novih igrača, koji su već imali šansu da se pokažu u ovoj sezoni. Nemamo mi širok roster kvalitetnih igrača, tako da su skoro svi igrači već ubilježili minutažu. Imamo poteškoću da smo jedini tim u ligi da nemamo strane igrače. Zadovoljan sam ja igračima koje trenutno imam u rosteru, ali trebaju nam pojačanja i mi već moramo razmišljati o zimskoj pauzi, te dolasku kvalitetnih igrača na nekim pozicijama u ekipi“, kaže trener Zeničana.

Sutrašnju utakmicu će zbog povreda propustiti Salčinović i Okić, ostali igrači su u konkurenciji za meč

„Salčinović će propustiti narednu, te možda još nekoliko utakmica zbog povrede, koja je nešto ozbiljnija. Okić će također propustiti narednu utakmicu zbog povrede, kako bi se oporavio i spremio za naredni meč u prvenstvu. Upitan je i Jurina, ali vidjet ćemo nakon današnjeg treninga hoće li on biti u konkurenciji za ekipu. Sigurno da će u početnoj postaviti biti tri ili četiri izmjene, ali bez obzira ko dobije šansu, naš cilj je prolazak u dalju rundu takmičenja“, kazao je Örnek.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mogući sastav Čelika: Ružić, Livaja, Vrhovac, Karamatić, Bevab, Grahovac, Jamak, Jazvin, Mujanović, Dedić i Jurina (Dilaver).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
#SamoČelik
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi