Ornek: Jedini smo tim koji nema stranaca, Krupu možemo i moramo pobijediti
Trener Zeničana vjeruje da njegova ekipa može proći u narednu fazu takmičenja u okviru Kupa BiH

Trener Čelika nakon izvlačenja parova Kupa BiH

Ornek: Jedini smo tim koji nema stranaca, Krupu možemo i moramo pobijediti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika izvukli su Krupu u okviru 1/16 finala Kupa BiH. Budući da se u ovoj fazi igra jedna utakmica, Zeničani su voljom žrijeba domaćini, te će pokušati naredne srijede ovjeriti prolazak u dalju rundu takmičenja.

Kontaktirali smo i šefa struke Adnana Örneka, koji nije baš zadovoljan žrijebom, ali olakšavajuća činjenica je i što se utakmica igra na Bilinom polju.

"Za naš vrlo važan meč jer igramo protiv dobrog tima, koji nas je pobijedio na otvaranju ove sezone. Oni su prošle sezone igrali finale Kupa i zaslužuju respekt. Mogli smo i bolje, ali i gore proći u žrijebu. Naš cilj u duel protiv Krupe je prolazak u dalju rundu takmičenja. Igramo u Zenici, gdje smo ove sezone pobjeđivali i jače ekipe od Krupe, tako da vjerujemo u prolazak protiv nezgodnog protivnika", ističe Örnek.

Trener Zeničana osvrnuo se i na sutrašnji duel protiv Slobode u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo jedini tim u ligi koji ne može angažovati strance i to je veliki problem za nas, dok se ne riješi sva ta papirologija. Sutra igramo protiv ekipe, koja igra veoma dobro kući, imali su pozitivan niz do utakmice protiv Mladosti, gdje su zaslužili možda i više od poraza. Bez obzira na kvalitete protivnika, mi očekujemo da nastavimo niz bez poraza. Imamo dosta problema u sastavljanju ekipe, ne mogu računati na Salčinovića, Šišića i Bevaba, dok su upitni Jurina i Okić, koji su sinoć zadobili povrede na treningu. Odavno već govorim da nemamo širok kadar i to polako dolazi do izražaja, ipak ko god zaigra sutra nadam se da će iskoristiti ukazano povjerenje", kazao je za SportSport.ba Adnan Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TrinTrin
Ovaj nema pojma ni kako se zove ni gdje je dosao, Hrvati sa iskljucivo Hrvatskim drzavljanstvom - Karamatic, Jurina, dakle dva stranca, nema stranaca jer u pod blokadom i nemaju para, toliko o strancima
6 22
Ismet_Hadziosmanovic
Glupi Turčin
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi