NK Čelik bez kapitena protiv FK Sloboda
Kapiten Čelika povrijedio se protiv Novog Travnika, te će se na teren vratiti u utakmici protiv Tuzla Citiya

Povrijedio se protiv Novog Travnika

NK Čelik bez kapitena protiv FK Sloboda

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kako smo već pisali u prijateljskom meču protiv Novog Travnika, povrijedio se kapiten NK Čelik Fenan Salčinović.

Nakon pregleda kod zvaničnog doktora kluba Faruka Hodžića, ustanovljeno je da Salčinović ima parcijalnu rupturu gastrocnemiusa desne noge, te mu slijedi 7-10 dana pauze. Ofanzivac Zeničana neće biti u kombinaciji za utakmicu u subotu protiv tuzlanske Slobode, a njegov povratak na teren očekuje se na utakmici protiv Tuzla Citiya.

Ovo je svakako hendikep za Zeničane, jer je Salčinović igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Ko će ga naslijediti u ekipi još nije poznati, ali prema generalnoj probi protiv Viteza očekuje se da Jurina zaigra na poziciji desnog, a Okić na poziciji lijevog krila.

Danas će biti i poznato hoće li ponajbolji igrač Čelika, veznjak Nermin Jamak biti spreman za duel protiv tima s Tušnja. On je protiv Viteza već u prvoj minuti utakmice nakon neopreznog starta Hrustana Kadrića ostao ležati na travi, a kod veznjaka Čelika stradao je zglob.

Prema posljednjim informacijama, medicinski tim Zeničana čini sve da ovaj nogometaš bude spreman za subotu jer bez Salčinovića i eventualno Jamaka, svakako bi šanse za pozitivan rezultat protiv Slobode bile svedene na minimum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju ostali igrači, još se čekaju certifikati za Antu Blaževića, Pascala Okolija, Adija Markovića i Samu Volotinena.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VladaFBIH
Fukare ce prokleti taj dan
10 1
franjo25z
I kad igra moze jedno 35 min maksimalno.dobar al istrosen...pocne pravit gluposti .nije to vise to ....posten je momak al nevodi ovo nicemu...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi