Ornek: Tuzla City ima ekipu za vrh, moramo dati maksimum za pobjedu
Trener Zeničana poziva navijače da ih podrže u što većem broju, kako bi zajedničkim snagama došli do veoam važne pobjede pred nastavak sezone

Trener Čelika pred baredni duel u Premijer ligi

Ornek: Tuzla City ima ekipu za vrh, moramo dati maksimum za pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u okviru 10. kola Premijer lige BiH na Bilinom polju u nedjelju će dočekati ekipu Tuzla City. 

Zeničani su u nizu četiri utakmice bez pobjede, te se na domaćem terenu žele vratiti na pobjednički kolosijek, protiv veoma ozbiljnog protivnika. Danas je održana i press konferencija u prostorijama kluba uoči naredne utakmice, a prisutnima su se obratili šef struke Adnan Örnek i golman Branislav Ružić.

Šef struke govorio je o pripremi za narednu utakmicu, te problemima oko sastavljanja ekipe za naredni duel.

„Imali smo u srijedu utakmicu protiv Krupe u okviru Kupa i to za nas nije dobro prošlo. Sada nas čeka ponovo teška utakmica u prvenstvu protiv ekipe, koja ima veoma jak roster. Kada pogledamo njihov kadar, onda možemo kazati da se mogu boriti za izlazak u Evropu. Međutim, mi igramo na domaćem terenu i imamo dobru naviku, dobro igramo i dobro se borimo, tako da to koristimo maksimalno, zato nismo primili nijedan gol u ligi kada je u pitanju Bilino polje. Nadam se da će nas navijači ponovo podržati, jer s njihovom podrškom, lakše ćemo doći do pobjede. Ja bi se zahvalio svojim igračima, oni su u ovih devet kola dali su sve od sebe, mi smo jedini tim u ligi bez stranaca i plus ja ne mogu sjediti na klupi za rezervne igrače, što je svakako hendikep. Iskreno radi tih svih stvari ja sam se dobro umorio“ ističe Ornek.

Poziva publiku da pomogne ekipi, koja ima širok izbor kvalitetnih igrača u rosteru

„Ovo je skroman tim, potrebna nam je podrška publike. Treba nam pobjeda u nedjelju, imamo dosta problema sa sastavljanjem tima. Salčinović je povrijeđen i on neće konkurisati za ekipu, Jurina je obnovio povredu protiv Krupe, dok je upitan i Okić. Vidjet ćemo do utakmice, hoće li naš medicinski tim moći nekoga od ove dvojice spremiti jer nam mnogo znače za ekipu. Imamo mal roster, pokušali smo protiv Krupe staviti neke igrače na druge pozicije, kako bi isprobali neke varijante, ali vidjeli ste kako je na kraju ispalo. Mi na domaćem terenu nismo primili gol, želimo to nastaviti u nedjelju, imamo još dovoljno vremena da popravimo neke stvari“, kaže trener Zeničana.

Respektuje narednog protivnika, za kojeg misli da imaju ekipu za vrh Premijer lige

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Kada pogledate koliko je Tuzla City uložila u ekipu, a koliko mi onda vam je sve jasno. Imaju dobre individualce u posljednje vrijeme igraju sve bolje, tako da nas ne očekuje lagan zadatak. Moramo biti agresivni i koncentrisani na terenu, te uz pomoć naših navijača možemo se nadati i pobjedi“, kazao je Örnek.

Mogući sastav Čelika: Ružić, Livaja, Vrhovac, Karamatić, Bevab, Jamak, Grahovac, Jazvin, Okić, Dedić i Dilaver (Jurina).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Elmedin
Koliko si u BiH,Olgun ti bar mogao uplatiti kurs Bosanskog jezika,a ne da bacate pare na prevodioce na pressicama.Sta jos treba da se ucini da bi ti naucio Bosanski jezik,sjedio na klupi na terenu?Kakve su to igre?I Sarajevo je imalo strane trenere npr.Plisek,pa covjek bio na terenu od prvog dana,a ne na tribinama.
0 0
AmerZE1990
Seres vise i ti u pm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi