Ornek: Primijeti se razlika u odnosu i igri čim nam fali nekoliko igrača
Trener Zeničana nije očekivao ispadanje iz Kupa, ali da se mora krenuti dalje i pripremiti za naredne utakmice u Premijer ligi

Trener Čelika nakon ispadaja u Kupu

Ornek: Primijeti se razlika u odnosu i igri čim nam fali nekoliko igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon poraza u Tuzli od domaće Slobode, danas su protiv Krupe u okviru 1/16 finala Kupa BiH istrčali u kombinovanom sastavu bez Salčinovića, Okića  i Karamatića, dok su Jurina, Livaja i Šišić ostali na klupi. Zeničani su u prvom poluvremenu bili bolji, ali nisu uspjeli da postignu gol.

U drugom dijelu Krupa je iz kontranapada postigla dva gola, Čelik se pokušao vratiti, Dilaver je smanjio u sudijskoj nadoknadi, ali nije bilo više vremena da se izjednači rezultat. Nakon utakmice Adnan Örnek, trener Čelika bio je razočaran, ali je podcrtao i neke loše sudijske odluke u posljednje dvije utakmice na štetu njegove ekipe.

"Čestitam Krupi na pobjedi, Kup je takmičenje, gdje se dešavaju iznenađenja. Imali smo problema s povredama igrača, tako da smo danas kombinovali, neki su ostali i na klupi. Žao mi je što smo ispali iz ovog takmičenja, to nismo očekivali, ali eto desilo se i svakako da se primijeti razlika u igri i odnosu čim fali par igrača. Mi se sada moramo okrenuti narednom meču u ligi, koji je za nas veoma važan, te se vratiti pobjedama u Premijer ligi", ističe Örnek.

Nije zadovoljan nekim sudijskim odlukama u Tuzli, te u finišu današnjeg meča.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ja nisam mjerio na svom satu, ali sudija je produžio pet minuta, desio se crveni karton, mislim da se pauza zbog kartona nije nadoknadila. Ovo nije izgovor za poraz, ali da smo igrali još minutu, dvije, možda bi i zabili gol, jer im je igrač morao da brani. Isto tako nisam želio da komentarišem, ali protiv Slobode nam je dosuđen penal, mislim da on nije bio, vidjelo se na snimku. Nemoguće da sudija ne pogriješi, svi mi griješimo pa i sudije, ali u posljedje vrijeme skupo se plaćaju sudijske greške, želim samo da ukažem na to i ništa više", završio je Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

franjo25z
Zajebi jaro sudije ima i do vas malo....samo cvrsto i jako.....volim te ČELIK......nama je uvjek sudija kriv......
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi