Oručević reagovao na Petranovićev intervju: "Zbog prijetnji krivično će odgovarati"

Nekadašnji gradonačelnik Mostara

Oručević reagovao na Petranovićev intervju: "Zbog prijetnji krivično će odgovarati"

Admin Čaušević

Intervju bez dlake na jeziku legendarnog golmana Veleža, Vukašina Petranovića, digao je dosta prašine u gradu na Neretvi.

Petranović je za SportSport.ba govorio otvoreno i potpuno iskreno. U jednom dijelu razgovara dotakao se i Safeta Oručevića, bivšeg gradonačelnika Mostara i incidenta u Blagaju 1997. godine.

"To se desilo u doba kada je tadašnji gradonačelnik koji i dan danas vršlja i pita se po gradu Safet Oručević poslao neke male miševe koji su me napali s leđa. Uvjeren sam da su dobili naređenje od Safeta Oručevića da me završe na ružan način. Međutim, Vukašina Petranovića mogli su da udare samo s leđa kao što su me tada udarili. I sad vam tvrdim, a to Mostarci dobro znaju, da su ti koji su me napali skupo platili. Jedan je bio u Zenici dugo", rekao je Petranović.

Na redakcijski mail portala SportSport.ba stigla je i Oručevićeva reakcija koji je poručio kako će protiv podnijeti krivičnu prijavu protiv Petranovića.

"Vukašina Petranovića poznajem jako površno i sa njim nikad u životu nisam komunicirao. Ne znam šta se dogodilo te 1997. godine kada je navodno pretučen u Blagaju, ali znam da tada nije sahranjen Jole Musa, jer je Jole umro 30. novembra 2000. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče ostalih prijetnji krvnom osvetom i drugih kvalifikacija koje je izrekao Petranović, one su predmet krivične prijave koju ću podnijeti zbog otvorenih prijetnji izrečenih putem medija.

Ne znam zašto je ovo trebalo Petranoviću, ako mu je trebalo medijske pažnje onda je trebao reći tim što ga vodaju po Medjugorju da ga dovedu na Stari most, da skoči "laste" i dobije promociju. Ovako, zapamtićemo ga samo kao nekoga ko je za sitan novac prodao obraz, ako ga je Cetinjanin ikad i imao", stoji u dopisu kojeg je potpisao Oručević, inače direktor Centra za mir multietničku saradnju iz Mostara.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adohordas
Orucevic majmun,kriminalac
19 2
nightcry
Safet Oručević je gnjida i ološ, a Vukašin je ljudska gromada - vjerujem da će svi istinski Veležovci uvijek stati na stranu svoje legende, a kriminalca Oručevića poslati u historiiju sa etiketom gnjide.
15 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti