Arsene Wenger pred novim angažmanom
Francuz je napustio Arsenal nakon 22 godine i došlo je vrijeme za novi posao (Foto: EPA)

Preuzima selektorsku poziciju

Arsene Wenger pred novim angažmanom

M. Šljivak

Legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger (68) uskoro bi mogao ponovo sjesti na trenersku klupu.

Nakon što je na kraju prošle sezone napustio Arsenal posle duge 22 godine vođenja londonskog tima, čini se kako je došlo vrijeme da Wenger postane i selektor.

Daily Mail tvrdi kako je 68-godišnji Francuz glavni kandidat za novog selektora Japana. Navodno, rukovodstvo Fudbalskog saveza ove zemlje kontaktiralo je Wengera i on im je glavna želja za poziciju selektora.

Japanci su prethodnih mjeseci prošli kroz dosta promijena unutar nacionalnog tima. Dva mjeseca pred Svjetsko prvenstvo uručili su otkaz Vahidu Halilhodžiću, a ekipu je na Mundijalu vodio Akira Nishino.

Iako je Nishino uspio da prođe grupu i da namuči Belgiju u osmini finala (3:2) odlučio je da napusti mjesto selektora, pa su Japanci krenuli u potragu za novim vođom Samuraja.

Izbor je pao na Wengera, uslove će mu predstaviti u narednim danima i lako bi se moglo desiti da Francuz preuzme vođenje Japana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti