Halilhodžić: Da sam ostao selektor Japana, ne bismo ispali od Belgije

Očekivao je više od Samuraja

Halilhodžić: Da sam ostao selektor Japana, ne bismo ispali od Belgije

Bh. trener Vahid Halilhodžić sa velikim zanimanjem je pratio nastup reprezentacije Japana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Popularni Vaha je sa Samurajima izborio plasman na Mundijal, ali je šokantno dobio otkaz svega dva mjeseca uoči početka prvenstva, pa mu tako nije bilo suđeno da predvodi ovu selekciju i na smotri najboljih selekcija svijeta.

Bez obzira na to, Halilhodžić je na Svjetskom prvenstvu navijao za Japan od kojeg je, čini se, očekivao više iako ova selekcija uopšte nije ostavila loš dojam.

Posebno je Halilhodžića 'naljutio' poraz od Belgije rezultatom 3:2 nakon vodstva 2:0 na nešto više od 20 minuta do kraja utakmice.

"Da sam ja bio na klupi, nikad ne bismo izgubili od Belgije nakon vodstva od 2:0. Nikad mi se u karijeri nije desilo nešto tome slično kao selektoru neke reprezentacije", rekao je Halilhodžić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mislim da je Japan mogao ostvariti i bolji rezultat na Mundijalu, a nadao sam se da ću ja to napraviti. Sada osjećam suosjećanje, baš kao i frustraciju, ali to je fudbal".

Podsjetimo, Japan je prošao grupu u konkurenciji Kolumbije, Poljske i Senegala, a zaustavljen je u osmini finala od Belgije.

Top Komentari

Jera
Da si ostao selektor nikad grupe prosli ne bi
15 8
Kettenhund
Da si bio pametniji, ne bi ostao bez selektorskog mjesta... Uvijek to neko "e da..."
13 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi