Osam golova u nevjerovatno uzbudljivom meču između Villarreala i Granade
Cazorla je bio strijelac prvog gola

Žuta podmornica je na kraju ispustila pobjedu

Osam golova u nevjerovatno uzbudljivom meču između Villarreala i Granade

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Villarreala i Granade su odigrali uzbudljiv meč 1. kola španske La Lige, a rezultat je na kraju bio 4:4.

Gosti su bolje otvorili meč iako je Villarreal bio favorit u ovom meču i u ranoj fazi utakmice su imali dvije sjajne prilike, ali su Puertas i Vadillo bili neprecizni.

Granada je nastavila sa boljom igrom, ali su domaći stigli do vodstva u 35. minuti kada je Santi Cazorla sa penala pogodio za 1:0.

Ipak, gosti su u samoj završnici poluvremena uspjeli dobiti penal, a siguran sa bijele tačke je bio Fede Vico za 1:1.

Villarreal je u 53. minuti ponovo stigao do vodstva kada je Gomez postigao gol za 2:1, ali se devet minuta kasnije gosti ponovo vraćaju nakon što je Machis postigao gol za 2:2.

Tri minute nakon toga uslijedilo je novo vodstvo Villarreala nakon što je Moreno bio strijelac za 3:2, a u 73. minuti Chukwueze je povisio na 4:2 i ćinilo se da su domaći pred pobjedom.

Međutim, samo dvije minute kasnije Soldado je smanjio na 4:3, a u 81. minuti Puertas je pogodio za 4:4, što je na kraju bio i konačni rezultat utakmice.

U drugoj utakmci Osasuna je golom Chimy Avile u 75. minuti savladala Leganes u gostima sa 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi