Raul Albiol napustio Napoli i vratio se u Španiju

Iskusni defanzivac

Raul Albiol napustio Napoli i vratio se u Španiju

Španski fudbaler Raul Albiol napustio je redove Napolija, potvrđeno je iz kluba.

Albiol je nakon šest godina provedenih u redovima Napolija odlučio da se vrati u domovinu i potpiše trogodišnji ugovor s Villarrealom, koji je za njegove usluge izdvojio cifru od pet miliona eura.

Putem zvanične stranice i Napoli je potvrdio da Albiol karijeru nastavlja u Villarrealu, a svom sada već bivšem fudbaleru Napolitanci su se zahvalili na dosadašnjoj saradnji i poželjeli sreću u budućnosti.

"Albiol je svojim profesionalizmom mogao mnogima poslužiti kao uzor", saopštili su, između ostalog, iz Napolija.

Tridesetčetverogodišnji fudbaler za Napoli je nastupao od 2013. godine kada je stigao iz Real Madrida, a za italijanski tim je u međuvremenu sakupio više od 200 nastupa i pritom je osvojio Kup i Superkup italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

O transferu u Villarreal se šuškalo i ranije, ali nakon što se u protekloj sezoni zbog povrede koljena Albiol nije naigrao, Napolitanci su popustili i pristali da ga prodaju. Na njegovu poziciju je prije nekoliko dana stigao Kostas Manolas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi