Osam pogodaka u Lorientu, Ajaccio ispustio 4:1 vodstvo

Francuska Ligue 1, 10.kolo

Osam pogodaka u Lorientu, Ajaccio ispustio 4:1 vodstvo

E. Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su u Lorientu istoimeni domaćin i Ajaccio u devetom kolu francuske Ligue 1.

Imali su gosti 4:1 prednost na odmoru, ali je Lorient uspio doći na kraju do boda i to pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

 

Chakhir Belghazouani je u prvoj minuti doveo goste u vodstov, a desetak minuta kasnije Adrian Mutu je povisio na 2:0. Wesley Lautoa je u 33. smanjio, a u posljednjih pet minuta prvog dijela Ajaccio dolazi do još dva gola preko Eduarda, koji je asistirao i kod drugog gola svoje momčadi.

 

Na samom otvaranju drugog dijela Jeremie Aliadire ublažava poraz Lorienta, da ga je moguće izbjeći Aliadiere je donio nadu svojim drugim pogotkom u 79. minuti, a onda je Gilles Sunu u četvrtoj minuti nadoknade pogodio za 4:4.

 

Lorient sada ima 15, Ajaccio 11 bodova. 

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 10. kolo:

Lorient - Ajaccio 4:4 (Lautoa 33, Aliadiere 46, 79, Sunu 94/ Belghazouani 1, Mutu 11, Eduardo 40, 45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.