Pogledajte scene potpunog haosa u Turskoj: Osayi i Batshuayi kao MMA borci, Livaković najgore prošao

Nezapamćena tuča

Pogledajte scene potpunog haosa u Turskoj: Osayi i Batshuayi kao MMA borci, Livaković najgore prošao

M. Šljivak

Nevjerovatne scene dešavale su se večeras u Trabzonu po završetku utakmice između domaćeg tima i Fenerbahčea. Domaći huligani napali su fudbalere Fenera i na terenu je viđen pravi MMA okršaj.

Huligani u Turskoj ne miruju. Večeras je na meču u Trabzonu viđena nezapamćena katastrofa u kojoj je najdeblji kraj izvukao hrvatski golman Dominik Livaković.

Gosti iz Istanbula slavili su pobjedu na terenu. To je očigledno izrevoltiralo domaće navijače koji su odlučili utrčati u teren i fizički se obračunati s njima.

Uslijedile su scene potpunog haosa u kojima ni igrači Fenera nisu ostali bez odgovora. Jednostavno su se morali braniti od huliganskog napada.

Udaračke sposobnosti pokazali su Nigerijac Bright Osayi-Samuel i Michy Batshuayi. Ovaj prvi je poput MMA borca navijača bacio na pod, a zatim mu je zadao nekoliko udaraca.

Oglasi

Osayi je uspio potom nokautirati još jednog navijača. Ove scene zaista su nevjerovatne, no čovjek se samo branio od napada huligana.

Borilački potez napravio je i Belgijanac Batshuayi. On je udarcem nogom udario navijača, koji nije pao, već je nastavio da se kreće, a to je skupo koštalo hrvatskog golmana Dominika Livakovića.

Oglasi

Nesretni čuvar mreže dobio je žestok udarac u glavu. Vidljivo je na snimku kako je to bio izuzetno težak udarac, umalo je od njega pao, ali je srećom uspio pobjeći u tunel.

Nakon svega što se vidjelo Trabzonspor će definitivno dobiti žestoku kaznu Fudbalskog saveza Turske. Ovakav napad na igrače je nezapamćen i sami su sebi skočili u grlo.

U narednim satima će biti mnogo jasnije kakve kazne čekaju Trabzonspor. Ono što je sigurno, dugo će ovaj tim biti bez podrške navijača u prvenstvu, a vrlo je izvjesno i oduzimanje bodova.

Turski fudbal prolazi kroz nezapamćenu krizu. Iako reprezentacija igra odlično, klubovi vode nevjerovatne ratove zbog kojih se samo čeka kada će pasti mrtva glava.

Edin Džeko je prema prvim informacijama uspio na vrijeme otići s terena i izbjegao je tuču.

Top Komentari

user1708009625
Džeko pobježe ko kakva curica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi