Edinu Džeki je rođendan bio gotovo uništen, ali onda se ukazao Michy Batshuayi!
Fenerbahce ostao u trci za titulu. Foto - Screenshot, arhiv.

Velika pobjeda Fenerbahcea

Edinu Džeki je rođendan bio gotovo uništen, ali onda se ukazao Michy Batshuayi!

E. Ganibegović

U okviru 30. kola turske Super Lige sastali su se Trabzonspor i Fenerbahce. Istanbulski tim je u novoj drami slavio veliku pobjedu, na kraju je bilo 2:3.

Sve je sjajno krenulo po Fener. Već u 13. minuti Fred je na asistenciju Tadića pogodio za 0:1.

Kombinacija istih igrača u nadoknadi prvog dijela. Ponovo Tadić asistira, a za 0:2 pogađa Fred.

Na startu drugog dijela trener domaeg tima umjesto Fernandeza na teren šalje Bardhija i on mu se odužio pogotkom u 63. minuti.

Do izjednačenja Trabzonspor dolazi u 78. minuti. Dosuđen je penal, a precizan je bio Trezeguet.

Oglasi

Kartal tada iz igre vadi Džeku i Szymanskog, a šalje Dursuna i Batshuayija. Samo četiri minute kasnije belgijski napadač pogađa za veliku pobjedu Fenera. Asistirao mu je upravo Dursun i možemo reći da je trener Fenera pogodio s izmjenama. 

U devetoj minuti nadoknade je Livaković zaustavio jedan dobar pokušaj Višće, da bi nakon toga hrvatski golman bio pogođen s tribina u lice, nakon čega mu se ukazivala pomoć. 

Edin Džeko, inače, danas slavi 38. rođendan i sigurno bi mu on bio uništen da je Fener prokockao pobjedu, no dan je i njemu i ekipi spasio Batshuayi.

Dodajmo i to da je kod domaćeg tima svih 90 minuta igrao bivši bh. reprezentativac, Edin Višća.

Nakon ove utakmice razlika između Galate i Fenera je opet dva boda. Galatasaray je na vrhu s 81 bodom, dok dva boda manje ima Fenerbahce. Trabzonspor je treći sa 49 bodova.

S današnje dvije asistencije Dušan Tadić je došao do 11. u sezoni. Drugi je asistent lige iza našeg Harisa Hajradinovića koji ima 13 u dresu Kasimpaše.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nema sumnje da će nakon današnje pobjede Edin Džeko sutra u Sarajevo na okupljanje reprezentacije BiH doći u dobrom raspoloženju, te se nadamo da će slaviti i 21. i 26. marta zajedno sa svima nama. 

Super Lig, 30. kolo:

Trabzonspor - Fenerbahce 2:3

Top Komentari

USABIH
Kad procitam ZATIM SE UKAZAO hehehehe koji naslovi ponekad pomislim da citam BRAVO
0 0
user1698357855
Dva gola Dzeke u zadnjih preko 2 mjeseca. Valjda ce protiv Ukrajine zabiti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije