Pjaniću stiže ogromna pomoć u veznom redu: Dolazi čovjek kojem je novac sve u životu
Foto - Al Sharjah

Oscar na putu ka UAE

Pjaniću stiže ogromna pomoć u veznom redu: Dolazi čovjek kojem je novac sve u životu

M. Šljivak

Al Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima velike planove.

Ovaj klub želi napraviti uspjeh i u kontinentalnoj Ligi prvaka u Aziji, a titula u prvenstvu Emirata postala je prioritet.

Al Sharjah je zbog toga tim pojačao Miralemom Pjanićem i Pacom Alcacerom, no oni nisu jedini koji će obući dres ovog kluba.

Novo pojačanje trebao bi biti poznati brazilski fudbaler Oscar koji je raskinuo saradnju s kineskom ekipom Shanghai Port.

Ovaj 31-godišnjak trebao je postati igrač Flamenga. Ipak, brazilski klub je odustao od njegovog angažmana jer su Kinezi odugovlačili sa slanjem papire i na kraju od dogovora nije bilo ništa.

Tako umjesto da se vrati kući, Oscar će vjerovatno potpisati za Al Sharjah. Ponuda će sigurno biti poprilično dobra, a novac je Brazilcu ipak najbitniji.

Oglasi

Dokaz tome je činjenica da 2017. godine otišao u Kinu. Nikad nije krio da je to učinio zbog novca.

"Ja sam razmišljao o porodici i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja", iskren je bio Oscar.

Sada bi nakon Kine mogao potpisati još jedan unosan ugovor. Nema dileme da bi predstavljao pojačanje za Al Sharjah i dodatno bi olakšao igru Pjaniću i Alcaceru.

Oscar je pored Shanghaija i Chelseaja igrao još za brazilske klubove Sao Paulo i Internacional. Za kineski klub je u proteklih pet godina odigrao 148 utakmica i postigao je 44 gola.

Top Komentari

salt_city
Nece valjda pjanke opet na klupu hehe
3 0
PodvarakANeKupus
Pjanke i Oscar idemooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti