Šokirao je svijet priznanjem da u Kinu ide samo zbog novca: Pet godina kasnije bogat se vraća kući
Foto - EPA

Oscar pregovara s Flamengom

Šokirao je svijet priznanjem da u Kinu ide samo zbog novca: Pet godina kasnije bogat se vraća kući

M. Šljivak

Brazilac Oscar (30) nekada je važio za velikog talenta brazilskog fudbala. 

On je 2012. godine stigao u Chelsea sa statusom zvijezde u najavi, ali je u najboljim godinama odlučio da napusti Evropu i 2017. godine odlazi u kineski Shanghai SIPG.

Priznao je kako je u Kinu otišao zbog novca. Želio je da se osigura do kraja život i u tome je i uspio. U proteklih pet godina samo od ugovora je Kinezima uzeo 100 miliona eura.

"Kina ima finansijsku moć i igrači takve ponude ne mogu odbiti. Svaki radnik će prihvatiti bolju finansijsku ponudu zbog svoje porodice", rekao je Oscar i nastavio je:

"Ja dolazim iz siromašne porodice koja nikad nije imala ništa. Ovo su plodovi mog napornog rada i osjećam se pobjednikom zbog ovakvog ugovora".

Oscara kritike zbog odlaska iz Evrope u najboljim godinama nikad nisu pogađale.

"Kritike me ne zanimaju. Ja sam razmišljao o porodici i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja", iskren je Oscar.

"Da mi novac ne treba ne bih uopšte napuštao Brazil. Vjerujem da bi većina igrača donijela istu odluku kao i ja. Znam da je igranje u Kini nakon Chelseaja korak nazad, ali ponavljam da novac nisam mogao odbiti", rekao je Oscar.

Nakon pet godina u Kini gdje je napunio džepove sada je 30-godišnji veznjak pred povratkom u Brazil. Počeli su pregovori s Flamengom i lako bi se moglo desiti da Oscar potpiše za brazilskog velikana.

Oscar je pored Shanghaija i Chelseaja igrao još za brazilske klubove Sao Paulo i Internacional.

Top Komentari

Rodeni5566
A sta ove druge zvijezde koje su bile u kini išle su radi kine a ne radi novca ???
4 0
katalonac35
Posteno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi