Transfer Artura Vidala praktično je gotova stvar, odlazi u klub o kojem je oduvijek sanjao

Napušta Evropu

Transfer Artura Vidala praktično je gotova stvar, odlazi u klub o kojem je oduvijek sanjao

Edmir Škorić

Uskoro će karijera Čileanca Artura Vidala u Evropi biti završena.

Iskusni veznjak će na kraju sezone napustiti Inter i kao slobodan igrač će preći u redove brazilskog Flamenga.

34-godišnji veznjak nikada nije skrivao želju da se priključi brazilskoj ekipi. To je jasno dao do znanja prije nekoliko mjeseci, kada je na svom Instagramu objavio fotografiju s dresom Flamenga. Sličan sadržaj objavio je i na svom TikTok profilu.

Prema informacijama Calciomercato.com, čileanski veznjak već odbrojava dane prije nego što može napustiti milanski Inter i prijeći u Flamengo. Njegov ugovor s italijanskim klubom vrijedi do kraja juna 2023., ali ima mnogo naznaka da će Vidal otići godinu dana ranije jer će se s klubom dogovoriti o ranijem prekidu saradnje.

Njegova godišnja plata iznosi čak 9,5 miliona eura neto i Inter će dobiti mogućnost da olakša budžet za plate, a na Vidala se ionako ozbiljno ne računa u narednim sezonama zbog njegovih poznih godina.

Osim toga, Vidalov ugovor uključuje klauzulu prema kojoj milanski klub ima opciju jednostrano raskinuti ugovor u julu i isplatiti 34-godišnjaku četiri miliona eura. Čini se da je to rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

Zahvaljujući tome, Vidal će moći otići u svoj klub iz snova, a ujedno će omogućiti Interu da puno uštedi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vidal je prošlog petka imao priliku igrati na slavnoj Maracani, kada je njegov Čile izgubio 4:0 od Brazila . Veznjak Intera zadržao se na travnjaku punih 90 minuta, ali nije pomogao svojoj reprezentaciji da postigne pozitivan rezultat.

Ove sezone je Vidal odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima, postigao je dva gola i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi