Objavio sliku u dresu velikana i navijači su podivljali: Bivši igrač Chelseaja na prekretnici

Oscaru treba novi izazov

Objavio sliku u dresu velikana i navijači su podivljali: Bivši igrač Chelseaja na prekretnici

E. Škorić

Brazilski nogometaš Oscar nagovještava transfer u redove slavnog kluba.

Oscar (30) je ponikao u Sao Paulu, igrao za Internacional, prije nego je 2012. godine prešao u Chelsea. Ondje je odigrao 131 meč i postigao 21 pogodak, odigrao pet sezona, pa je na krjau krenuo put Kine za bogatim ugovorima.

Bivši brazilski reprezentativac i dalje ima ugovor sa Shanghai SIPG, ali je mislima već u Brazilu i to u Flamengu, velikanu južnoameričkog nogometa. Objavio je fotografiju u dresu tog kluba koja je ubrzo počela da kruži društvenim mrežama i navijači su blago rečeno podivljali. Ne od bijesa ili razočarenja već od sreće i zadovoljstva.

Oscar ima ugovor do kraja 2024. godine, ali klub iz Rija već mu je jasno poručio da ga želi, ali da nema mogućnost da ga kupi. Biznismen Giuliano Bertolucci pokušava uvjeriti Kineze da puste veznjaka da barem do kraja godine pređe u drugi klub i da napusti Kinu unatoč ugovoru.

Brazilac se vratio kući prije dvije sedmice kako bi bio uz trudnu suprugu, te mu je dopušteno da do kraja ove godine može ostati u Brazilu, ali ne smije potpisati za drugi tim. Uostalom, s obzirom na spomenuti ugovor, ni ne može.

Oscar prima 22 miliona eura bez poreza u Kini, ali bi rado zaigrao u slavnom klubu kao što je Flamengo i spreman je na drastično smanjenje plata barem u narednih nekoliko mjeseci.

Oglasi

Njegova želja je neupitna, želja svih u Flamengu također, ali posljednju riječ će imati Shanghai SIPG.

S Chelseajem je Oscar osvojio dva naslova Premiershipa, Liga kup i Evropsku ligu, a sa Brazilom je 2013. bio osvajač Konfederacijskog kupa. Ima i niz individualnih priznanja - gol godine kao igrač Chelseaja u sezoni 2012/13, kojeg je postigao protiv Juventusa, zatim je uvršten u najboljih 11 Svjetskog prvenstva 2014. godine, dok je 2018. bio u timu godine u kineskoj Superligi.

U Kini je osvojio titulu prije četiri godine, a ima i naslov FA Superkupa te zemlje.

Svojevremeno je sve šokirao kada je rekao da isključivo zbog novca odlazi u Kinu. To je uotstalom javna tajna, svi iz Evrope tamo odlaze zbog bogatih ugovora, ali rijetki su u stanju da to i priznaju.

"Kina ima finansijsku moć i igrači takve ponude ne mogu odbiti. Svaki radnik će prihvatiti bolju finansijsku ponudu zbog svoje porodice", rekao je Oscar i nastavio je:

"Ja dolazim iz siromašne porodice koja nikad nije imala ništa. Ovo su plodovi mog napornog rada i osjećam se pobjednikom zbog ovakvog ugovora".

Oscara kritike zbog odlaska iz Evrope u najboljim godinama nikad nisu pogađale.

"Kritike me ne zanimaju. Ja sam razmišljao o porodici i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja", iskren je Oscar.

"Da mi novac ne treba ne bih uopšte napuštao Brazil. Vjerujem da bi većina igrača donijela istu odluku kao i ja. Znam da je igranje u Kini nakon Chelseaja korak nazad, ali ponavljam da novac nisam mogao odbiti", rekao je Oscar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije