Oscar - Novi čarobnjak na fudbalskom nebu

Oscar - Novi čarobnjak na fudbalskom nebu

Chelsea je nakon osvajanja titule prvaka Evrope odlučio u novu sezonu ući sa podmlađenim sastavom te su u klub tokom ljetnog prelaznog roka dovedena imena koja garantuju blistavu budućnost londonskim Plavcima.

Jedno od takvih imena je zasigurno i mladić punog imena Oscar dos Santos Emboaba Júnior ili kraće Oscar. Mladi Brazilac koji igra na poziciji ofanzivnog veznog rođer je prije 9.septembra 1991. godine u Sao Paulu, tačnije u dijelu grada koji se naziva Americana. Sa svojom 21 godinom već se može pohvaliti bogatim fudbalskim znanjem koje pokazuje svakom novom utakmicom.


Prvi fudbalski koraci

Svoje prve fudbalske korake je napravio u omladinskim kategorijama ekipe Uniao Barbarense, a zatim je 2004. godine sa svojih 13 godina prešao u redove Sao Paula za čiji je prvi tim debitovao 2008. godine. U sezoni 2009/2010 je ubilježio 11 nastupa za prvi tim, a uskoro je uslijedio prelazak u Internacional za kog je igrao gotovo dvije godine. Za to vrijeme upisao je 36 nastupa i 11 golova.


Reprezentativna karijera

Oscar je nastupao i za U-20 reprezentaciju svoje zemlje te je u utakmici protiv Portugala postao prvi igrač koji je postigao hat-trick u finalu FIFA U-20 Svjetskog prvenstva. Sve to nije prošlo nezapaženo te je pozvan u Olimpijsku reprezentaciju svoje zemlje za koju je na Olimpijadi u Londonu nastupao sa dosta uspjeha. Također, mladi Brazilac je upisao i nastupe za A reprezentaciju svoje zemlje, čak njih osam, a postigao je i dva gola. Za nacionalni tim je debitovao u remiju sa Argetinom (0:0). 

Potražite više informacija na temu Premier league:


Dolazak u Evropu


Sve ovo nije prošlo nezapaženo te su se pročule glasine o interesovanju aktualnog evropskog prvaka, Chelseaja. Londonski Plavci su za njegove usluge izdvojili oko 25 miliona funti, a uložena cifra se uskoro počela isplaćivati. Oscar pruža sjajne partije u Premiershipu kao i u Ligi prvaka, a nedavno je u sklopu grupne faze Lige prvaka postigao dva gola u remiju sa aktuelnim prvakom Italije, Juventusom. Posebno se ističe drugi pogodak, kog je mladi Brazilac postigao iz okreta, a loptu je smjestio u same rašlje Buffonovog gola. Sjajni čuvar mreže Juventusa mu je nakon tog susreta javno čestitao.

U Brazilu, a i širom svijeta se smatra za jednog od najvećih talenata u fudbalu, a moglo bi se reći da je jedan od najkompletnijih mladih igrača u svijetu. Posjeduje jak i precizan šut, prodornost, brzinu, ali i dobar pregled igre što je jako bitno za veznjake. Bilo kako bilo, još uvijek je rano praviti prognoze karijere ovog mladog Brazilca, ali prema do sada pokazanom čini se kako mu se smiješi blistava budućnost.



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.