Oscar potpuno izgubljen po dolasku u Kinu

Kinezi dočekali Brazilca

Oscar potpuno izgubljen po dolasku u Kinu

Midhat Šljivak
Teme:

Brazilski veznjak Oscar stigao je danas u Kinu, gdje je potpisao ugovor sa ekipom Shanghai SIPG.

Sada već bivši igrač Chelseaja je imao veličanstven doček u ovom kineskom gradu, no on se na prvi pogled ne čini nimalo sretnim.

Iako je s platom od 400.000 funti sedmično postao jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta, Oscar je po dolasku na aerodrom izgledao potpuno izgubljeno.

Navijači su bili u histeriji, okupili su se u velikom broju kako bi mu poželjeli dobrodošlicu, ali povratne reakcije nije bilo.

Brazilac je izgledao potpuno hladno. Jedan navijač mu je uspio uhvatiti osmijeh na licu, no čini se kako je taj osmijeh veoma vještački.

Sigurno je da će se Oscar početi ubrzo smijati kada mu bankovni račun bude iz sedmice u sedmicu sve deblji, a ekipa Chelseaja se već uveliko smije, jer su zaradili 70 miliona eura na ovom transferu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi