Oscarova bajka brzo prerasta u pravu noćnu moru

Brazilac bi se vratio u Evropu

Oscarova bajka brzo prerasta u pravu noćnu moru

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski veznjak Oscar požalio je što je otišao u Kinu i već sada želi da se vrati.

Oscar je u decembru potpisao za Shanghai SIPG, koji je njegov ugovor od Chelseaja otkupio za 70.4 miliona eura.

Chelsea je sjajno odradio, zaradio novac na igraču koji i ne igra kod Antonija Contea, ali očito da je Brazilac prebrzo donio jako važnu odluku.

Samo 23 dana kasnije, Oscar je navodno priznao prijateljima kako nije zadovoljan i rado bi se vratio u Evropu, pa čak i u redove bivšeg kluba Chelseaja, mada su ga navijači u zapadnom Londonu proglasili izdajicom.

I kada je dolazi u Kinu, vidjelo se da nema osmijeha na njeovom licu. Kasnije je priznao da je došao zbog novca i ako ga želi, morat će odraditi nekoliko sezona u "nenogometnom svijetu", gdje je ionako sve više nogometnih zvijezda iz Evrope.

"Da mi novac ne treba ne bih napuštao Brazil uopće. Vjerujem da bi većina igrača donijela istu odluku kao i ja. Znam da je igranje u Kini nakon Chelseaja korak nazad, ali ponavljam da novac nisam mogao odbiti", rekao je Oscar, ali očigledno da će mu prvobitna bajka postati pravi pakao. Ili će smoći snage, pa se naviknuti na novu kulturu i novi život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi