Osiguranje za cijeli život: Bh. reprezentativac na korak od transfera u daleku Kinu?

Prema svemu sudeći napušta Dynamo

Osiguranje za cijeli život: Bh. reprezentativac na korak od transfera u daleku Kinu? · Saznajemo

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Toni Šunjić će prema svemu sudeći nakon tri sezone napustiti Dynamo iz Moskve.

Šunjić je u ruski klub stigao prije tri godine iz Stuttgarta za nešto manje od milion eura. Bh. reprezentativac bio je standardan u ekipi Dynama, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Kako saznaje SportSport.ba ovaj 31-godišnji defanzivac svoju karijeru će nastaviti u Kini i to u dresu Beijing Guoana koji se takmiči u najelitnijem rangu kineskog fudbala.

Šunjić očito nije mogao odbiti poziv iz Kine, a ugovor s ovim klubom će mu donijeti ogromnu sumu novca i jasno je da igrači idu put Kine kako bi sebi osigurali nešto lagodniji život. Navodno, bh. igrač bi godišnje u kineskom klubu trebao inkasirati oko 1.4 miliona eura.

Sve bi trebalo biti realizovano u narednim danima kada će se znati i koliko obeštećenja će dobiti klub iz Moskve.

Bh. reprezentativac ponikao je u dresu Zrinjskog, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Kortrjik, Zoryju, Kuban Krasnodar, Stuttgart i Palermo. U novoj sezoni ruske Premier lige odigrao je dva meča i uspio je zabiti jedan pogodak.

Top Komentari

user1022
Bravo Sunka legedno. Ako nista uvijek si bio discipliniran i zasluzio si ovo.
9 0
zvjezdan10
Mnogo drag igrač.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi