Korona pravi problem u Hrvatskoj: U sezoni odgođen prvi meč
FOTO: NK Osijek/facebook

Buknula zaraza

Korona pravi problem u Hrvatskoj: U sezoni odgođen prvi meč

A. Čaušević

Iznenadni slučajevi koronavirusa u ekipi Lokomotive doveli su do odgode susret Osijeka i zagrebačkog kluba.

Meč se danas trebao igrati od 17 sati u Osijeku, ali kako su dvojica igrača Lokomotive pozitivna na dan meča, a pet ima povišenih temperaturu utakmica je odgođena.

"Dva igrača NK Lokomotiva obavila su u nedjelju 18.10. testiranje na COVID-19 , te je rezultat pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaraženih osoba. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je dvojici igrača odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a. Čeka se odluka nadležne epidemiološke službe vezano za mjere samoizolacije za bliske kontakte zaraženih", saopšteno je iz zagrebačkog kluba.

U međuvremenu je i Osijke potvrdio odgađanje utakmice uz želju za što brži oporavak fudbalerima Lokomotive.

Top Komentari

Farense
Svaka čast i za Osijek. Pokazali su veličinu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi