Utakmica za pamćenje na novom stadionu u Osijeku

Domaćin razbio Slaven

Utakmica za pamćenje na novom stadionu u Osijeku

Edmir Škorić

U petak navečer počela je nova sezona HNL-a, a u subotu su odigrane dvije utakmice.

Prvo je Rijeka razbila Rudeš sa 4:0 na debiju bivšeg bh. selektora Roberta Prosinečkog na klupi gostiju. Sergej Jakirović, bivši trener Zrinjskog, očitao mu je lekciju.

U noćnom terminu od 21 sat odigran je "historijski" meč na novoj Opus Areni u Osijeku. Na jednom od najmodernijih stadiona u regionu viđeno je čak sedam golova uz uragansko izdanje domaće ekipe koja je slavila sa 6:1.

Mierez je u 4. minuti načeo goste, da bi u 18. minuti Caktaš udvostručio prednost Osijeka. Crnac je u 29. minuti smanjio na 2:1.

Na novi gol čekalo se do 35. minute, kada je Fućak zabio za 3:1, a rezezrvisti Nejašmić, Bukvić u nastavku su dokrajčili nemoćnu ekipu Slavena. Konačnih 6:1 postavio je Lovrić u 83. minuti.

Nekoliko bh. igrača je bilo u protokolu. Naš reprezentativac Adrian Barišić je igrao do 78. minute kod Osijeka, na čijoj klupi su ostali Amer Hiroš i Nail Omerović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, dan ranije je Hajduk sa 2:1 slavio na Maksimiru protiv Dinama u premijeri nove sezone.

Ostali mečevi na programu su sutra. Prvo seo d 18:45 sastaju Gorica i Varaždin, a potom od 21 sat Lokomotiva i Istra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi