Između regionalnih klubova se sprema evropski transfer: Dinamo ostaje bez najboljeg igrača?

Teško je vjerovati, ali...

Između regionalnih klubova se sprema evropski transfer: Dinamo ostaje bez najboljeg igrača?

Ako je suditi prema tekstu srbijanskog portala Alo.rs, ovog ljeta bi nas trebao očekivati jedan od najvećih, ako ne i najveći transfer među klubovima bivše Jugoslavije. 

Pomentui izvor prenosi kako beogradski Partizan ima velike ambicije na transfer tržišu narednog ljeta, a jedan od prvih želja navodno je alžirski fudbaler koji nastupa za Dinamo Zagreb, El Arbi Hillel Soudani.

Koliko god je ova vijest neočekivana, vjerovatno je toliko i nerealna iz više razloga. Alo.rs piše da bi olakšavajuća okolnost za Partizan trebala biti ta što Soudaniju ističe ugovor u decembru ove godine, što nije istina. Naime, Alžirac ima važeći ugovor sa Dinamom do ljeta 2020. godine.

Osim toga, Soudani u Dinamu važi za najboljeg fudbalera i strijelca te upravo zbog toga ima platu nešto veću od milion eura. Veliko je pitanje može li Partizan da mu ponudi toliku ili veću platu, a također je pitanje da li ovaj fudbaler ima ambicije da pređe u beogradski klub.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Navodno su kontakti Partizana i Dinama već ostvareni i počeli su pregovori. Ukoliko ne uspije dovesti Soudanija, Partizan bi se navodno trebao okrenuti Miralemu Sulejmaniju i Nikoli Stojiljkoviću.

Soudani je u tekućoj sezoni postigao 13 pogodaka na 20 odigranih utakmica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi