Osim: Idemo li na duplu krunu? Nemamo izbora!

Press konferencija

Osim: Idemo li na duplu krunu? Nemamo izbora!

E. Škorić

Nakon utakmice Borac - Željezničar održana je press konferencija za novinare.

Plavi su slavili s 2:0 u četvrtfinalu Kupa i zasluženo su izborili polufinale. Svoje viđenje dali su treneri Amar Osim i Branislav Krunić.

"Teška utakmica. Obje ekipe gledale su da što manje pogriješe, nisu puno gledali šta će naparaviti u napadu. Naš prvi cilj je bio da ne pogriješimo. Vježbali smo puno penale, bili smo na to spremni. Imali smo sreću da damo taj gol, na kraju je bila stvar rutine. Borac je morao da neke stvari radi na 'silu'. Drugi gol majstorstvo individualca, odnosno pojedinca, ali prvi gol je sve odlučio. Moram istaći korektnost igrača na terenu, bez grubih startova i provokacija. Na tome sam svima zahvalan ovdje u Borcu, publika je bila korektna... Mi smo danas imali tu sreću da pobijedimo i to je to", rekao je Osim.

Danas je "špic" bio krilni igrač Sinan Ramović...

"Naš plan je bio da ne dopustimo Borcu te neke situacije koje voli i preferira večeras. Naš jedini špic je Lendrić, koji nije igrao, pa je zato igrao u vrhu Ramović. On se uklapao zbog toga što se ne boji i bio je nezgodan. Odigrao je dobru utakmicu".

Da li idete na duplu krunu?

"Nemamo izbora. Drugi smo na tabeli, pobijedili smo Borac u četvrtfinalu Kupa. Ne možemo reći da ne idemo na Kup, niti na titulu jer je ispred na samo ekipa koju smo dva puta pobijedili", dodaje Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta može da bude presudno u završnom, trećem dijelu sezone?

"Širina kadra može da bude ključna u tom trećem dijelu sezone. Posebno ako igrate i prvenstvo i Kup", dodaje Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RedArmySanticeva
Idete vi do titule uz pomoć Sportskog saveza. Još jedan dokaz zašto je Velež institucija za seljake iz Šugavice i sa sportskim savezom gubite od Veleža. Velež ostaje najbolji klub BiH i 7 najbolji klub Jugoslavije, klub koji je pobijedio Borussiju Dortmund 2-1 dok Seljo gubi od Zorye po 4-0. #MUSVDG
5 41
Rekorderi
Idemo debeli, brkati ljubitelju fudbala, samo naprijed! Nema sad stajanja!
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi