Veselinović: Zasluženo smo pobijedili iako je i Borac imao svoje prilike

Prvotimac Željezničara nakon utakmice u Banjaluci

Veselinović: Zasluženo smo pobijedili iako je i Borac imao svoje prilike

Fudbaleri Željezničara su večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci savladali Borac sa 0:2, u meču četvrtfinala Kupa BiH.

Nakon utakmice i plasmana Željezničara u polufinale Kupa BiH, kratko je za SportSport.ba govorio Mladen Veselinović.

"Borac je imao svoje prilike. U prvom poluvremenu su imali neke prilike i poluprilike, međutim, mi smo odolili tim napadima. Drugo poluvrijeme smo bolje otvorili i mislim zasluženo pobijedili, mada je i Borac imao svoje prilike", rekao je Veselinović, pa zaključio:

"Sve u svemu, mi smo zadovoljni - prvenstveno rezultatom."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ekipu Željezničara već za vikend očekuje novi izazov u Premijer ligi BiH, duel sa Tuzla Cityjem.

"Svaka naredna utakmica je sve teža i teža jer i umor stiže, igra se srijeda-subota, paklen je tempo, ali mi smo spremni za sve naredne izazove i nadam se da ćemo što bolje ići iz meča u meč", poručio je Veselinović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

RedArmySanticeva
Čim se ti protiviš Sarajevu i Sportskom savezu odmah te svrstavaju u Čhetnike i Ustashe iako si Bošnjak. U pravu je bio danas Baljić i totalno se slažem s njegovim komentarom poslije utakmice. Ako nisi klub iz Sarajeva ili Zapadne Hercegovine, nema teorije da postaneš prvak države, jer će savez uvijek biti na strani ekipe koja dolazi iz glavnog grada ili Zapadne Hercegovine, jer nude više love. Katastrofa od lige i učinjeno je mnogo toga, da ne nabrajam koliko ste puta pokrali Velež kao npr. kad su Veležu poništili gol protiv Željezničara prvu utakmicu ili kad je Sarajevo izjednačilo protiv Veleža iako su sarajevski divljaci napravili prekršaj nad fudbalerom Veleža. Ne volim Sarajevo niti Sportski savez i Bošnjak sam iz Mostara, a ne volim vas zato što smo mi morali napustiti Zapadni dio grada, da bi vi dobili SArajevo :)
1 7
RedArmySanticeva
Razumljivo je da navijači Veleža, čiji roditelji prije rata nisu živjeli u Mostaru proglašavaju klubove Sloboda, Sarajevo i Željezničar bratskim i prijateljskim, jer uz Čelik (koji je jedva u par navrata kratkotrajno igrao u prvoj ligi FSJ) imaju 100%-tnu jednonacionalnu upravljačku i navijačku strukturu, odnosno po njihovom mentalnom sklopu to su jedini pravi bosanski klubovi. Ali navijači Veleža, koji su na utakmice išli prije rata, znaju da tadašnji FS BiH nikada nije dozvolio Veležu da postane državni prvak, iako je tu priliku imao u nekoliko navrata, ali uvijek bi se u tim ključnim trenutcima pojavili interesi Sarajeva, Željezničara ili Slobode, koji bi odigracali neke čudne rezultati koji bi po pravilu izbacivali mostarski klub iz utrke za titulu.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi