Osim: Niko nije predobar čim je u baražu

U svom stilu prokomentarisao žrijeb

Osim: Niko nije predobar čim je u baražu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj igrati protiv Republike Irske, odlučio je današnji žrijeb u Nyonu. 

Trofejni bosanskohercegovački trener Amar Osim smatra da naš nacionalni tim, za razliku od selekcije Republike Irske, baraž doživljava kao nagradu. 

"Irci nisu loši, ali ni predobri. Niko nije predobar čim je baražu, a po nekoj logici mi smo u blagoj prednosti. Ovi što za dlaku ostanu bez direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo obično budu eliminisani iz baraža. Mi smo u kontra situaciji i baraž doživljavamo kao nagradu", kazao je Osim za SportSport.ba. 

Zmajevi prvu utakmicu protiv Republike Irske igraju 13. novembra u Zenici, a uzvrat tri dana kasnije u Dublinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.