Osim: Sigurno da nas čeka mnogo teža utakmica od one u Kupu

Strateg Plavih pred meč sa Mladosti DK

Osim: Sigurno da nas čeka mnogo teža utakmica od one u Kupu

S. Grebović

Fudbaleri Željezničara su u prošlom kolu ubilježili prvi ovosezonski poraz na gostovanju u Banjoj Luci kod Borca rezultatom 3:0, tako da se pobjeda u narednom kolu protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja nameće kao imperativ.

Pred duel koji Plave očekuje u kolu pred nama, prisutnima se na press konferenciji obratio trener Željezničara Amar Osim.

"Reprezentativnu pauzu smo iskoristili da posjetimo neka mjesta gdje prije nismo bili i spremimo se za nastavak prvenstva. Sigurno je da nećemo igrati sa istim timom kao u Banjoj Luci. Liga traje 33 kola, ništa još nije izgubljeno, tek je 12. kolo. S tim u vezi promjene u sastavu su neminovne. Teško je očekivati da će utakmica biti lagana kao ona u Kupu koju smo dobili 6:1. Sada će oni sigurno biti dosta ozbiljniji i čisto sumnjam da će biti lako. Njima je svaka utakmica meč lopta za opstanak, dosta su toga prošli u prošlom kolu protiv Veleža, ali još uvijek imaju šanse za opstanak. Protiv nas nemaju šta izgubiti i sigurno da će rasterećeni pokušati prikazati što bolju igru i pokušati otkinuti koji bod."

Utakmica između Željezničara i Mladosti DK je na rasporedu u subotu od 18 sati.

Prije početka samog pressa upriličena je ceremonija produženja saradnje između Imteca i FK Željezničar. Iz pomenute kompanije su između ostalog istakli kako će kreirati specijalizirani softver putem kojeg će navijači kluba sa Grbavice moći online da kupe ulaznice za utakmice voljenog kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda1919tz
Bit ce 2 crvena do kraja
1 0
Rajvosa2019
Zeljo lagano uzima, Krpic ce uvalit bar 2 komada
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti