Arteta ruši sve rekorde: Arsenal na ljeto za 150 miliona eura dovodi igrača koji je oduševio Evropu

Topnici prave novi sjajan posao

Arteta ruši sve rekorde: Arsenal na ljeto za 150 miliona eura dovodi igrača koji je oduševio Evropu

E. Oštraković

Engleski mediji prenijeli su fenomenalnu vijest za navijače Arsenala. Naime, prema njihovim tvrdnjama Topnici trenutno vode u trci za potpis Victora Osimhena iz Napolija.

Glavni konkurent Arsenalu za dovođenje ovog sjajnog napadača je Manchester United, ali se očekuje da se u borbu uključe još neki timovi.

Osimhen koji ima 24 godine privukao je veliku pažnju na sebe nakon što je postigao 21 gol u svim takmičenjima u ovoj sezoni.

Kada je riječ o Manchester Unitedu oni narednog ljeta moraju dovesti napadača koji će imati glavnu ulogu u timu, a visoko na toj listi nalazi se upravo Osimhen.

Ipak, kako prenose engleski mediji Arsenal trenutno vodi u borbi za potpis sjajnog napadača Napolija, iako je stvar daleko od završene.

Topnici su u januaru 2022. godine pustili Pierre-Emericka Aubameyanga da ode iz kluba, a samo šest mjeseci kasnije otišao je i Alexandre Lacazette.

Oglasi

Umjesto njih dvojice u klub je stigao Gabriel Jesus iz Manchester Citya koji je sjajno ušao u sezonu, ali se povrijedio na Svjetskom prvenstvu.

Od tada je ulogu prvog napadača u klubu preuzeo Eddie Nketiah, ali Englezi tvrde da će prvi izbor Mikela Artete u vrhu napada u narednoj sezoni biti Osimhen.

Neće njegovo dovođenje biti nimalo jeftino, jer je Napoli poznato kao tvrd pregovarač, a već su postavili cijenu od 150 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Arsenal Napoliju plati 150 miliona eura za Osimhena to će oboriti rekord koji je Chelsea postavio dovođenjem Enza Fernandeza iz Benfice od 120 miliona eura.

Očekuje se da se u borbu za Osimhena uključi upravo i Chelsea, ali oni još uvijek nisu pokazali svoj interes za ovog napadača.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi