Ancelotti ga ponovo ponižava, ugovor mu ističe na ljeto, a sada je ugledao svjetlo na kraju tunela

Asensio dobio ponudu iz Engleske

Ancelotti ga ponovo ponižava, ugovor mu ističe na ljeto, a sada je ugledao svjetlo na kraju tunela

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je došlo do sukoba između Carla Ancelottija i Marca Asensija zbog čega ovaj igrač prethodne dvije utakmice uopšte nije igrao. Njegov ugovor s Real Madridom ističe na kraju sezone, a Marca je objavila da Asensio već sada na stolu ima primamljivu ponudu iz Engleske.

Asensio i Real Madrid još uvijek nisu postigli dogovor oko nastavka saradnje i teško je da će se to uopšte desiti ukoliko španski reprezentativac ne izgladi probleme s Ancelottijem.

U drugom dijelu sezone Asensio je konačno proigrao i odigrao nekoliko odličnih utakmica, ali mnogima nije bilo jasno šta se odjednom desilo i zbog čega on uopšte nije igrao ni minute u mečevima protiv Barcelone i Betisa.

Asensio je obje utakmice odgledao s klupe za rezervne igrače, te ga Ancelotti nije uvodio u igru iako se njegov tim nije proslavio na prethodne dvije utakmice.

Madridski AS objavio je da je Ancelotti izbacio Asensija iz početnog sastava zbog navodne svađe koju su imali nedavno, te je svima bilo jasno da tu nešto ne štima kako treba.

Asensio se nadao da će mu Real Madrid ponuditi novi ugovor, ali ukoliko ga Ancelotti nastavi ignorisati u narednim utakmicama sve je teže da će se njegova želja za ostankom u kraljevskom klubu ispuniti.

Oglasi

No, sigurno je da to neće biti pogubno za Asensija koji će biti slobodan igrač u slučaju da ne produži ugovor, a već nekoliko evropskih klubova je pokazalo interes za njega.

Međutim, madridska Marca piše da je najkonkretniji Arsenal koji je već kontaktirao Asensijevog menadžera i ponudio mu ugovor. Topnici nude ugovor na četiri sezone Asensiju i jasno je da bi on bio veliko pojačanje za Arsenal ukoliko dođe.

Čelnici Arsenala poručili su da se Asensio ne mora odmah izjasniti oko ponude i da su spremni čekati ljeto i rasplet situacije s Real Madridom. Navodno, Asensio nema ništa protiv odlaska u Arsenal, ali prioritet je i dalje ostanak u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada su Kraljevi na potezu jer je situacija oko Asensija itekako čudna, te je sigurno da to nikome ne odgovara i da će se to morati što prije riješiti.

Asensio je frustriran zbog svega što se dešava i ovo nije prvi put da s Ancelottijem nije na istoj talasnoj dužini. Jedina nada mu je da bi Italijan mogao na ljeto napustiti Real Madrid i da tada dobije ugovor, ali vremena je sve manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi