Osimov Al-Kharitiyath izgubio, ali ostao u ligi

Mnogo sreće za bh. trenera

Osimov Al-Kharitiyath izgubio, ali ostao u ligi

Danas su na rasporedu bile utakmice posljednjeg 26. kola katarske Premier lige, koje su ponudile i više nego zanimljivu borbu za opstanak u ligi.

Al-Kharitiyath našeg Amara Osima bio je miljenik sreće, obzirom da je uprkos domaćem porazu od Umm-Salala rezultatom 3:2 ostao u društvu najboljih. 

Osimovoj ekipi bilo je potrebno da Qatar SC ne upiše pobjedu protiv Al-Wakre, a taj meč okončan je rezultatom 1:1.

Na kraju, Al-Kharitiyath je završio na 12. mjestu sa 27 bodova, dok je Qatar SC sezonu okončao na 13. poziciji sa istim brojem bodova. Zbog bolje gol razlike, opstanak je izborila ekipa koju sa klupe predvodi Amar Osim. Al-Kharitiyath je na kraju imao gol razliku 38:47, a Qatar SC 31:51.

Titulu u prvenstvu Katara osvojio je Al-Rayyan, koji je do naslova stigao i više nego ubjedljivo, obzirom da je sezonu završio s 14 bodova više u odnosu na drugoplasirani Al Jaish.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi