Osimov Al-Kharitiyath stradao na gostovanju kod Lekhwiye

Osimova ekipa izgubila 7:0

Osimov Al-Kharitiyath stradao na gostovanju kod Lekhwiye

Adnan Beganović

U okviru 3. kola katarskog fudbalskog prvenstva Al-Kharitiyath, kojeg s klupe predvodi nekadašnji trener Željezničara, stradao je na gostovanju kod Lekhwiye (7:0).

Nekadašnji trener Željezničara sa svojom ekipom je pretrpio najubjedljiviji poraz otkako je stigao u Katar. Favorizirani i jedan od najbogatijih katarskih klubova, Lekhwiya, slavio je sa ubjedljivih 7:0, a već u 16. minuti golom Weisa načeo je Osimovu ekipu.

Razak je u 34. minuti udvostručio prednost domaćih, a u 3. minuti nastavka Msakni je pogodio za 3:0. Katastrofu Al-Kharitiyatha nagovijestio je Nam Tae-Hee u 50. minuti kada je pogodio za 4:0.

Tri minute nakon toga Weis postiže svoj drugi pogodak, a dvadeset minuta prije kraja Muftah je pogodio za 6:0, da bi Msakni svojim drugim pogotkom stavio tačku na "i" susreta kojeg će Osim pokušati što prije zaboraviti.

Lekhwiya je odigrala dva susreta u dosadašnjem dijelu prvenstva i osvojila je maksimalnih 6 bodova, te se nalazi na 2. mjestu tabele, dok je Osimov Al-Kharitiyath devetoplasirani s tri osvojena boda iz isto toliko susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.