Oslabljeno Sarajevo dočekuje Slobodu, Velež bez prava na kiks

Nastavlja se Premijer liga BiH

Oslabljeno Sarajevo dočekuje Slobodu, Velež bez prava na kiks

U sklopu 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH danas će biti odigrane četiri utakmice.

I ovo kolo će donijeti nekoliko izuzetnih zanimljivih utakmica, od kojih se posebno izdvaja ona između Željezničara i Zrinjskog, no od onih koje su na današnjem programu treba izdvojiti onu na Olimpijskom stadionu 'Asim Ferhatović-Hase'.

Susret koji će odigrati Sarajevo i Sloboda okarakterisan je kao jedan od derbija, obje momčadi su na startu prvenstva upisale po jednu pobjedu i remi, a olakšavajuća okolnost po Tuzlake će biti to što trener domaćih Husref Musemić neće moći računati na nekoliko fudbalera.

Naime, na raspolaganju Sarajevu neće biti Ahmetović, Rahmanović, Stanojević, Oremuš, Hodžić, Dupovac, kao i ranije povrijeđeni Pidro, dok su na drugoj strani upitni samo Bekrić i Ristić.

"Veoma bitna utakmica za nas. Favoriti smo, ne bježimo od te uloge, a kako bismo u što boljoj atmosferi dočekali BATE potrebna nam je ova pobjeda. Iako smo desetkovati, uz dužno poštovanje prema Slobodi vjerujem kako imamo snage i kvaliteta da utakmicu riješimo u svoju korist", kazao je optimistični Husref Musemić na konferenciji za medije.

S bijelom zastavicom Tuzlaci ne dolaze u glavni grad BiH.

"Sa svakim želimo da se nadigravamo, pa i sa Sarajevom koje uz Zrinjski ima najbolji tim u državi. Dat ćemo sve od sebe, ostaviti srce na terenu, a na kraju ćemo vidjeti šta će nam to donijeti", poručio je novajlija u redovima Slobode Abid Mujagić.

Kladionica MOZZART na pobjedu bordo tima nudi kvotu 1.35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Sarajeva i Slobode.

Zanimljivo će biti i u Mostaru. Nakon dva poraza Veležu na megdan dolazi Čelik protiv kojeg je pobjeda nameće kao imperativ, a prvi trijumf u sezoni pokušat će ubilježiti i Zvijezda 09 koja dočekuje Mladost.

"Nakon dva poraza jedino što nam preostaje je da pobijedimo. Nadam se tome. U prethodne dvije utakmice nismo igrali loše, ali bilo je nekih grešaka koje su nas koštale. Vjerujem da će nas sada konačno krenuti, bilo bi dobro vratiti pobjednički mentalitet, jer bi nam time svaka utakmica postala puno lakša", kazao je, između ostalog, Veležov trener Ibro Rahimić.

Za duel između Veleža i Čelika kladionica MOZZART je spremila odlične kvote. 

U večernjim satima svoj meč će odigrati Tuzla City i Borac. Bit će to i prvi međusobni okršaj ova dva tima, s obzirom da je Tuzla City do elite stigla u sezoni 2017-18 (pod imenom Sloga Simin Han), kada je Borac po četvrti put morao da se iz Premijer lige BiH preseli u Prvu ligu Republike Srpske.

Koga u MOZZARTU vide kao favorita za ovaj duel pogledajte OVDJE!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Parovi 3. kola Premijer lige BiH, subota:

Zvijezda 09 – Mladost (17:30)
Velež – Čelik (17:30)
Tuzla City – Borac (20:00)
Sarajevo – Sloboda (20:30)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

magistar
U Mostaru i Tuzli sva tri znaka su u igri, ostalo je nešto izvjesnije, uglavnom pobjede domaćina.
0 7
1capljinac
Odigrat 1,ako bude drugačije isto super ?
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi