Pripreme crveno-crnih u Antaliji

Osmanagić: Rezultat nije primaran, ove utakmice nam služe za uigravanje

E. Škorić

Amer Bekić smatra da će Sloboda u drugom dijelu sezone izboriti opstanak, iako je svjestan da neće biti nimalo lako.

"Prije svega, kao što možete i da vidite, ovdje vladaju fantastični uslovi za rad. Imali smo sve preduslove za fantastičan rad, a i svima je poznato kako radi naš šef Slavko Petrović, tako da mislim da će nam ove pripreme puno donijeti", rekao je Osmanagić za SportSport.ba., dodavši:

"Rezultat nije bio primaran, aspekt je bio na uigravanje za nastavak prvenstva. Pružili smo dobar otpor, kvalitetnu igru i svi igrači su dobili šansu. Uzimajući sve u obzir, pružili smo jak otpor dobrim rivalima".

U nedjelju slijedi duel s Aktobeom

"Aktobe nije nimalo naivna ekipa, Kazahstanci prave dobre rezultate i u Evropi posljednjih godina, tako da će ovo biti prava provjera prije povratka kući", istakao je Osmanagić.

Dosta je promjena u igračkom kadru, ali opstanak je jedini cilj

"Neće biti lako. Vidimo da se Čelik dobro pojačava i tamo je neka fina priča, tako da će biti konkurentni, ali mi ćemo učiniti sve da ostanemo u ligi, a imamo i Kup, pa možda ova godina bude uspješna ako ona kada je Sloboda igrala finale i imala najjaču ekipu nije bila. Ipak, primarni cilj je ostanak i u uz sve mislim da imamo razloga da budemo optimistični".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Je li smanjenje lige doprinijelo poboljšanju kvaliteta?

"Kvalitet se smanjenjem lige poboljšao. To nije samo slučaj u BiH već i u zemljama regiona, pa i na zapadu, a neke zemlje imaju i manje klubova, tako da je sigurno ovaj potez donio poboljšanje kvaliteta lige", zaključio je Osmanagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti