Osmanović: Profesionalci smo i kada izađemo na teren, sve ostavljamo po strani

Mladi napadač Slobode

Osmanović: Profesionalci smo i kada izađemo na teren, sve ostavljamo po strani

E. Škorić

Adnan Osmanović ovog je ljeta iz Olimpika prešao u Slobodu, a prvi nastup u dresu novog kluba upisao je minulog vikenda.

U subotu navečer je Sloboda na Tušnju pobijedila Borac i Osmanović je dobio priliku od prve minute, koju je iskoristio dobrom partijom.

Iako je zadovoljan zbog minute koje je dobio, 22-godišnji napadač u prvi plan stavlja svoj tim i važnu pobjedu koja je ostvarena nad nezgodnim rivalom iz Banjaluke.

"Naravno da sam zadovoljan kada tim u kojem nastupam ostvari pobjedu i osvoji bodove. Što se mene lično tiče, zadovoljan sam kako sam odigrao, ali opet ponavljam, najvažnije je da smo pored svih problema koje smo imali prethodnih sedmica uspjeli da ostvarimo pobjedu protiv Borca".

Pobjeda i pored svih problema koji drmaju Slobodu?

"Upoznati ste sa situacijom i nije moje da ja govorim o tome. Svi smo mi profesionalci, koji kada izađemo na teren, sve ostavljamo po strani i trudimo se da odigramo najbolje što možemo da bismo ostvarili pobjedu. Nekada je to dovoljno, nekada nije za pobjedu, ali svaki od nas koji dobije priliku treba dati sve od sebe na terenu i to radi. To nam je obaveza prema nama samima, a pogotovo prema navijačima koji dođu na tribine da nas podrže".

Vjeruje da će dobijati još više minuta u nastavku sezone.

"Trener je taj koji bira sastav i ko će nastupiti. Trudim se i dajem sve od sebe na treninzima, kako bih izborio početni sastav, a trener je taj koji odlučuje. Moje je da poštujem njegove odluke. Koliko mi znači? Pa svi smo mi tu kako bismo dobili priliku da igramo i to svima znači, pa tako i meni. Svako od nas bi volio da je na terenu sasvim sigurno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može li Sloboda napraviti nešto u ovoj sezoni?

"Ove sezone smo pokazali da je Sloboda ekipa koja može da igra i da se nadigrava sa svim ekipama u ligi. Tako se nadam i u nastavku prvenstva da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Prema prikazanom smo trebali imati nekoliko bodova više, ali se nadam da ćemo to nadoknaditi u narednim duelima".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Dobar igrač!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi