Osmanović sa dva pogotka presudio Orašju: Pokazaću svojim igrama da vrijedim!

Mladi nogometaš pružio sjajnu partiju

Osmanović sa dva pogotka presudio Orašju: Pokazaću svojim igrama da vrijedim!

S. Mlaćo

Nogometaši Radnika iz Hadžića pjevajući su se vratili iz Orašja. Izabranici Damira Beće iznenadili su Orašje i zahvaljući dva pogotka mladog Dženana Osmanovića upisali prvu 'tricu' u novoj sezoni.

Osmanović je pokazao svoje kvalitete i opravdao povjerenje trenera Beće. Podsjetimo, ovaj 19-godišnjak u Radnik je stigao na posudbu iz FK Željezničar.

"Ispoštovali smo sve što je trener od nas tražio u defanzivi, a moja dva pogotka su samo plod zajedničke igre i odgovornosti", kaže Osmanović za SportSport.ba osvrčući se na meč u Orašju.

Radnik sada ima tri boda, a u narednom kolu na megdan mu stiže kakanjski Rudar. Prilika je to za prve domaće bodove.

"Nije bitno s kim i gdje igramo, za mene je bitno da pobjeđujemo. Svaku utakmicu dajem sve od sebe i sa saigračima se uvijek nadam najboljem".

Sretan je zbog dva pogotka, no već je zaboravio jučerašnji meč. Okreće se novim izazovima.

"Uvijek se lijepo upisati u listu strijelaca, ali najvažnije je imati cilj i on me vodi prema mom uspjehu. Pokazaću svojim igrama da vrijedim i da svojim radom i željom stignem do cilja".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovog ljeta stručni štab Željezničara ga odlučio poslati na posudbu u Radnik, sa željom da dobije što veću minutažu. Osmanović je na pripremama u Livnu pokazao da se na njega u budućnosti može ozbiljno računati, a priznaje da prati Plave u novoj sezoni Premijer lige.

"Dobar start Želje. Radujem se pobjedama i uspjesima kluba, a žao mi je što ne učestvujem u tome. Ipak, vrijeme je predamnom", dodao je Osmanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi