Osmanović: Utakmica bez publike je kao trening

Kapiten Olimpika o mjerama

Osmanović: Utakmica bez publike je kao trening

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika, u sklopu drugog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine,  će na Otoci u subotu od 17:30 ugostiti Široki Brijeg.

Kapiten Vukova Adnan Osmanović, u najavi ovog susreta je prvo prokomentarisao utakmicu protiv Zrinjskog iz prvog kola.

"Protiv Zrinjskog u Mostaru smo odigrali jednu veoma dobru utakmicu koja je trenutno iza nas. Zrinjski je jedna od najboljih ekipa u našoj zemlji. Mi smo pružili jak otpor te nam je malo nedostajalo sportske sreće za još bolji rezultat", kazao je kapiten Olimpika, koji se potom osvrnuo na meč protiv Širokobriježana.

"Dolazi nam jako neugodna ekipa. Vidjeli smo protiv Tuzla Cityja da nećemo lako odigrati pomenuti susret protiv njih. Potrudit ćemo se i dati svoj maksimum, kako bismo na kraju ostvarili što bolji rezultat", kazao je Osmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O osjećaju igranja bez publike na stadionima i COVID-19 protokolu, kapiten Olimpika kaže da je sve čudno.

" Vidite i sami kakva je situacija ne samo na terenima, već i izvan njih. Te mjere nama igračima daju veću nervozu pred utakmicu, bavimo se drugim stvarima a ne pripremom utakmice i koncentracijom na nju. Na sve to još nema navijača. Svaka utakmica bez publike, je kao da se igra trening", kazao je Osmanović.

Top Komentari

JJ90
Pa ja. Olimpik je uvijek domaće utakmice igrao pred 5 000 ljudi minimalno. Sad vam je stvarno neobično.
7 2
sslazio
Olimpic, Tuzla, Mladost, Radnik, Krupa... Njima je uvijek trening i bio ako je tako. Kako ovi igraci nekad pretjeraju u ovim sablonskim izjavama, to je strasno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi