Osmanović: Želimo pobjedom otvoriti drugi dio sezone

Olimpik dočekuje Velež

Osmanović: Želimo pobjedom otvoriti drugi dio sezone

FK Olimpik će utakmicom na Otoci protiv FK Velež iz Mostara otvoriti proljetni dio u Prvoj ligi Federacije BiH.

Sarajevski tim je trenutno na trećem mjestu sa dva boda manje u odnosu na vodeću Zvijezdu, a budući da se ambicije svode isključivo na plasman u Premijer ligu, ciljevi uoči utakmice protiv Veleža su jasni. 

U pobjedu Olimpika vjeruje i napadač Adnan Osmanović, inače prvi strijelac kluba u jesenjem dijelu sezone. 

"Dolazi nam Velež, jesenas smo ih savladali u Mostaru i nadamo se da ćemo i ovog puta slaviti, iako će to biti totalno drugačija utakmica u odnosu na prvo kolo jeseni. Nadam se da ćemo pobjedom otvoriti prvenstvo i ostvariti svoj cilj, a to je povratak u Premijer ligu BiH", rekao je Osmanović. 

Prokomentarisao je i pripreme.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Pripreme su prošle dobro, najvažnije je da nije bilo kakvih povreda i da smo svi dobro podnijeli napore i da smo se uigrali. Trener Đurbuzović i stručni štab uspjeli su sprovesti svoje ideje, a na nama je da sve provedemo na terenu. Pripreme smo proveli pored rada u Sarajevu, u Medulinu i Neumu, gdje smo imali priliku da treniramo i odigravamo prijateljske utakmice."

Utakmica između Olimpika i Veleža igra se na Otoci, a početak je zakazan za 15 sati. Glavni sudija susreta je Kazlagić Mirza (Cazin), a njegovi pomoćnici su Huskić Almir (Bugojno) i Zjakić Edin (Bihać). Četvrti sudija je Topalović Sabrija (Zenica).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi