Osmina finala Lige prvaka nam može donijeti pravi spektakl

Potencijalni parovi osmine finala

Osmina finala Lige prvaka nam može donijeti pravi spektakl

E. Čaušević

Utakmicama šestog kola večeras se završava takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka nakon čega će se zvanično znati imena svih putnika u nokaut fazu ovog takmičenja.

Sinoć su odigrani mečevi šestog kola u grupama A, B, C i D nakon čega smo saznali imena ekipa koje su se plasirale u nokaut fazu. Večeras se igra još osam utakmica, ali su imena ekipa koje idu dalje većinom poznata.

Španski mediji danas su napravili zanimljiv osvrt na dosadašnji dio sezone Lige prvaka. Sigurno je da nas u osmini finala očekuje nekoliko zanimljivih utakmica, a mediji u Španiji napravili su ždrijeb koji bi bio najspektakularniji. Odnosno, koji bi donio velike okršaje već u osmini finala.

Glavna nedoumica večeras će biti u grupi gdje su Real Madrid i Borussija Dortmund. Ova dva tima igraju večeras u Madridu za prvo mjesto u grupi. Ipak, španski mediji u ovom slučaju pretpostavili su da će kraljevski klub na kraju završiti prvi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dakle, španska Marca je izabrala ždrijeb osmine finala Lige prvaka koji bi bio najspektakularniji. U ovoj fazi Lige prvaka ne mogu se sastati ekipe koje dolaze iz iste zemlje ili ekipe koje su se ranije sastale u grupnoj fazi.

Potencijalni parovi osmine finala lige prvaka
Real Madrid - Arsenal
Bayern - Juventus
Barcelona - PSG
Manchester City - Napoli
Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Porto - Monaco
Benfica - Leicester
Bayer - Sevilla

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi