Ostaje li Švicarska bez Shaqirija?

Zvijezda tima se naljutila

Ostaje li Švicarska bez Shaqirija?

Fudbalska reprezentacija Švicarke predvođena našim Vladimirom Petkovićem suočila se s neočekivanim problemima.

Švicarci u kvalifikacijama za Euro ne bilježe baš najbolje rezultate, a ni atmosfera unutar tima nije najbolja, što se može vidjeti i iz primjera Xherdana Shaqirija kojeg nije bilo u prethodna dva susreta

Svoje odsustvo fudbaler Liverpoola je opravdao time kako želi ostati u klubu i pokušati poboljštati status, u početku niko nije ni sumnjao, sve dok mediji nisu objavili da zapravo ne želi igrati za reprezentaciju, i to jer je kapitensku traku umjesto njega dobio Granit Xhaka.

Da stvari ne štimaju svjesni su i Švicarci, koji su najavili kako će učiniti sve kako bi se situacija izgladila.

"Posjetit ćemo Xherdana u Liverpoolu kako bismo vidjeli šta je to što uzrokuje problem. S tim se moramo suočiti, nećemo gubiti vrijeme, misleći kako će se problemi sami riješiti", izjavio je direktor selekcije Pierluigi Tami.

Ako je problem u kapitenskoj traci, i Xhaka je spreman na kompromis.

"Ako je problem kapetanska traka, sjest ćemo za stol. On i ja. Dat ću mu traku, nije mi to problem, želim sve dati za reprezentaciju", poručio je Xhaka.

Shaqiri je dosad za reprezentaciju Švicarske odigrao 81 utakmicu. 

Top Komentari

teddy sheringham
Xkaha i Shaqiri, reprezentativci Švicarske.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi