Ostala je još samo Turska...

i Ukrajinci prekinuli takmičenja

Ostala je još samo Turska...

Jedni za drugima, zbog panike koju je izazvao koronavirus, državni fudbalski savezi u Evropi su prekidali svoja takmičenja.

Jedini cilj ovakvih poteza jeste zaustavljanje širenja virusa koji je "zaledio" Stari kontinent.

Ipak, bilo je onih koji su odolijevali duže od drugih, kada je u pitanju donošenje odluke o prekidu takmičenja.

Sada je međutim zvanično ostala samo jedna država koja se nalazi pod okriljem evropske kuće fudbala (UEFA), a u kojoj se i dalje igra - Turska.

Naime, do danas se fudbal igrao u dvije zemlje, u Turskoj i Ukrajini, ali je u međuvremenu Ukrajinski fudbalski savez odlučio prekinuti sva takmičenja u državi do daljnjeg.

Podsjetino, prošlog vikenda se igralo u Turskoj, Ukrajini, Rusiji i Srbiji. Danas je pak fudbal ostao aktivan jedino u Turskoj i čini se da će se u ovoj državi nastaviti igrati bez promjena u rasporedu.

Podsjetimo, jučer su se pojavile informacije da je iskusni Jon Obi Mikel dobio otkaz u Trabzonsporu jer je javno kritikovao odluku Turskog fudbalskog saveza da ne prekida svoja takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti