Šest golova u Lisabonu: Shakhtar došao do remija i izbacio Benficu

Ukrajinski tim ide dalje

Šest golova u Lisabonu: Shakhtar došao do remija i izbacio Benficu

E. Čaušević

Fantastičan meč u Lisabonu večeras su odigrali Benfica i Shakhtar, a rezultat je na kraju bio 3:3 koji je poslao ukrajinski klub u osminu finala Evropske lige.

U prvom duelu Shakhtar je slavio sa 2:1, ali činilo se večeras da bi Benfica mogla napraviti preokret. Domaći su poveli već u devetoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao Pizzi.

No, samo tri minuta kasnije bilo je 1:1 nakon autogola Diasa. Ipak, Benfica je u 36. minuti uspjela da dođe do nove prednosti, a gol za 2:1 postigao je Dias koji se tako iskupio za autogol.

Benfica je odlično otvorili i drugo poluvrijeme jer je Silva sjajno pogodio za 3:1 i činilo se tada da će portugalski tim proći dalje. No, u nastavku meča Shakhtar je utišao navijače Benfice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gosti su smanjili na 3:2 u 49. minuti utakmice predko Stepanenka, dok je konačnih 3:3 postavio Alan Patrick u 71. minuti što je bio i konačan rezultat večerašnje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi