Ostao na tribinama: Šta je Mourinho rekao Alexisu samo sat pred meč?

Uzeo i njega na zub

Ostao na tribinama: Šta je Mourinho rekao Alexisu samo sat pred meč?

Endin Čaušević

Manchester United je jučer doživio još jednu blamažu ove sezone jer je poražen na gostovanju protiv West Hama sa 3:1 u meču sedmog kola engleskog Premiershipa.

Za Crvene đavole ovo je bio još jedan kiks ove sezone, a atmosfera u ekipi je sve lošija. Velike "zasluge" za to sigurno ima trener Jose Mourinho koji nije baš u najboljim odnosima sa svojim zvijezdama Paulom Pogbom i Alexisom Sanchezom.

Mourinho i Pogba su u sukobu već nekoliko sedmica, a portugalski stručnjak je odlučio da on više neće biti zamjenik kapitena. Nakon Pogbe na Mourinhovom udaru našao se i Alexis koji je jučerašnji meč odgledao s tribina iako je jedan od najboljih igrača kluba s Old Trafforda.

Prema pisanju engleskih medija Mourinho je uvježbavao Alexisa na treninzima za ovaj meč, a onda je samo sat pred utakmicu odlučio da on uopšte neće biti u konkurenciji. Navodno, Mourinho je u svlačionici prvo održao predavanje Alexisu, a onda mu je rekao da neće igrati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Uniteda su bijesni što Čileanac kojeg su toliko čekali da dođe iz Arsenala sada uopšte nije u planovima Mourinha koji lagano gubi konce u svlačionici. Ua razliku od Pogba čileanski fudbaler nije reagovao na potez Mourinha, te je samo otišao iz svlačionice prema tribinama stadiona u Londonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi