Oštar odgovor njemačke zvijezde: Ne idem zbog novca, već zato što me maltretiraju

Meyer jedva čeka da ode iz Schalkea

Oštar odgovor njemačke zvijezde: Ne idem zbog novca, već zato što me maltretiraju

Mladi njemački fudbaler Max Meyer će na kraju sezone napustiti Schalke kao slobodan igrač, pošto je odbio produžiti ugovor sa klubom iz Gelsenkirchena.

Meyer ima tek 22 godine a u Schalke je stigao još kao 13-godišnjak, a sada se nakon devet godina rastaje od kluba pod okolnostima koje su sve, samo ne lijepe.

Sportski direktor Schalkea Christian Heidel nedavno je optužio Maxa Meyera da iz kluba odlazi u potrazi za novcem, te da je zbog toga u februaru odbio novi ugovor po kojem je trebao zarađivati čak 5.6 miliona eura po sezoni. Bez komentara nije bio ni predsjednik Clemens Tonnies, koji je rekao da je u Meyerovom slučaju "novac nadmašio emocije".

Međutim, čini se da je istina bitno drugačija. Nakon svega se oglasio i fudbaler, koji je poprilično oštro izjavio da u Schalkeu trpi maltretiranje.

"Nikada se nisam brinuo o novcu, on mi nije problem. Da jeste, prihvatio bih Schalkeovu ponudu i potpisao bogati ugovor. Jednostavno, nisam želio ostati u Schalkeu zbog gospodina Heidela, jer imam osjećaj da me maltretira. To je sve", rekao je Meyer za Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako važi za jednog od najboljih njemačkih fudbalera na poziciji zadnjeg i centralnog veznog, Meyer je ove sezone nastupio na samo 24 utakmice u Bundesligi. U posljednje vrijeme je ili na klupi, ili na tribinama.

Za Maxa Meyera se interesuje veliki broj klubova, a spominje se odlazak u Premier ligu (Liverpool, Arsenal). Traže ga još Bayern i PSG, ali nije tajna ni da ga prate iz Rome, Leipziga, Atletico Madrida...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti