Ovo postaje frustrirajuće: Još jedan sjajan igrač besplatno odlazi iz Schalkea

Nakon Kolašinca, Goretzke...

Ovo postaje frustrirajuće: Još jedan sjajan igrač besplatno odlazi iz Schalkea

Prošlog ljeta je Schalke bez obeštećenja napustio Sead Kolašinac, ovog će također besplatno Leo Goretzka preći u Bayern, a klub iz Gelsenkirchena je danas potvrdio novu lošu vijest.

Schalke će nakon završetka sezone sigurno ostati i bez Maxa Meyera (22), s kojim ugovor neće biti produžen.

Jedan od najboljih igrača ovog kluba sigurno će promijeniti sredinu, a Schalke ponovo neće zaraditi ništa. Za njega su interes pokazali Barcelona i Atletico Madrid, ali i Bayern.

"Definitivno, Meyer odlazi na ljeto", kratko je poručio izvršni direktor Schalkea Christian Heidel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, klub iz Gelsenkirchena već duži niz godina pravi loše, da ne kažemo katastrofalne izlazne transfere. Recimo, Ivan Rakitić je prodan za 2.5 miliona eura u Sevillu, a Mesut Ozil za pet miliona eura Werderu iz Bremena. Da ne zaboravimo, besplatno su iz Schalkea otišli i Choupo-Moting, Dennis Aogo, Joel Matip, Christian Fuchs, Roman Neustadter...

Jedan od rijetkih svjetlih primjera je Leroy Sane, koji je prije dvije godine prodan Manchester Cityju za rekordnih 50,5 miliona eura.

Top Komentari

Medo-Brundo
s kojim ugovor neće biti produžen. Zvuci kao da ga Schalke ne zeli...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi