Oštetio tačku penala, pa morao platiti kaznu

Zanimljiva situacija u Bundesligi

Oštetio tačku penala, pa morao platiti kaznu

Golman Augsburga Marwin Hitz je na utakmici protiv Kolna napravio zanimljiv potez u namjeri da omete fudbalera domaćeg kluba koji je izvodio jedanaesterac.

Hitz se približio tački odakle se izvodi najstrožija kazna, a onda svojom kopačkom oštetio teren kako bi se Anthony Modeste zbunio.

Modeste je promašio jedanaesterac, a Hitz je nakon utakmice dospio u centar pažnje zbog situacije koja je obilježila utakmicu. Golman Augsburga je zbog oštećivanja terena čak morao platiti i simboličnu kaznu koju su tražili iz Kolna, pa je tako ostao 'kraći' za 122 eura.

Pored toga, iz Augsburga su Kolnu poslali i brendiranu kosilicu za travu i tako džentlmenski stavili tačku na ovu nesvakidašnju situaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

View post on imgur.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije